Trandafiri din uscatele

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana, sarea si se framanta un aluat nu prea vartos. Se infasoara in folie alimentara si se pune la rece pentru 30 minute. Se întinde o foaie rotundă ca de tăiței cu grosimea de 2-3 mm, apoi se decupeză rodele de 3 dimensiun diferite se cresteză marginea fiecărei rondele în patru locuri, cam 1 cm adancime, peste rondeaua mare, unsă cu puțin albuș in mijloc, se așază rondeaua mijlocie la fel unsă cu albuș , apoi cel mic , se apasă cu degetul în mijloc peste toate trei să se lipească. Aluatul rămas între rondele se frământă din nou și din ele se fac alte rodele sau uscațele simple. Când sunt toate gata se prăjesc în ulei încins cu partea de superioara (cercul mic ) în jos ca să se desfacă ca petalele unui trandafir .Se coc pe fiecare parte câte 3-4 minute fără să se rumenească prea tare. Se scot din grăsime pe un prosop de hârtie se pudrează cu zahăr vanilat, apoi în mijlocul fiecărui trandafir se pune dulceață.

Ingrediente Trandafiri din uscatele

6 gălbenușuri de oua

300 ml smântână

100 g unt

Un vârf de cuțit de sare

500 g făină

500 ml ulei pentru prăjit.

Se serveste cu

200 g dulceață dupa preferintă

50 g zahăr pudră

Categorii