Trufe cu migdale si ciocolata neagra

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Trufe cu migdale si ciocolata neagra

Delicioase si foarte potrivite pentru finalul unei cine romantice. Se separa albusurile si se mixeaza bine. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand obtinem o spuma tare ce nu se desprinde de pe paletele mixerului. Apoi incorporam galbenusuriler si a praful de copt si in final se adauga faina. Se mixeaza pana la obtinerea unei compozitii omogene. Daca doriti, puteti adauga 1-2 picaturi de colorant rosu sau suc de sfecla pentru da culoare blatului. Punem compozitia intr-o forma de copt si o bagam in cuptorul preincalzit. Temperatura de coacere va fi medie. Vom sti ca blatul e copt atunci cand devine auriu la suprafata. Dupa ce blatul s-a racit, se faramiteaza cu robotul sau cu o furculita. Vom incerca sa indepartam portiunile maronii din blat deoarece culoarea va fi astfel uniforma. Se adauga migdalele rasnite si se amesteca. Adaugam untul topit si mascarpone si omogenizam. Putem sa folosim si numai unt, renuntand la mascarpone, astfel cantitatea de unt fiind de 150 g. Apoi formam bilute din compozitie si le asezam pe o farfurie. Dupa ce am terminat de format bilele, punem farfuria in frigider timp de 20 de minute. Intre timp topim ciocolata intr-o craticioara, la bain marie. Vom scoate cate 3-4 bilute din frigider pe care le vom baga in ciocolata calduta pe rand, cu o lingura. Se scot pe o farfurie pe care am pus hartie de copt si presaram bombonele, migdale sau ce dorim. Se baga apoi in frigider. Procedeul se repeta pentru toate trufele. Se vor tine in frigider cel putin 30 de minute inainte de servire. Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Life and Coffee Beans.

Ingrediente Trufe cu migdale si ciocolata neagra

5 oua

5 linguri zahar

5 linguri faina

10 g praf de copt

10 g bourbon vanilla

100 g migdale

100 g unt

50 g mascarpone

250 g ciocolata neagra

bombonele decor

Categorii