Turta dulce moale / lebkuchen weich
Instructiuni de preparare Turta dulce moale / lebkuchen weich
Zaharul,ouale,mierea si romul se mixeaza pina devin precum o spuma.Se adaoga restul ingredientelor si se framinta bine totul.Se lasa sa odihneasca peste noapte.
A doua zi pe masa de lucru infainata se intinde aluatul cu o grosime de 5mm si se decupeaza dupa dorinta diferite forme.
Acestea se asaza pe o tava captusita cu hirtie de copt, se u g cu ou batut si se introduc la copt in cuptorul deja incins la 180°C pentru ca 10 min.Dupa ce s-au racit se pot decora dupa dorinta cu ciocolata sau ca albus de ou.
Albusul se bate spuma si se adaoga zaharul treptat si zeama de lamiie. Dac doriti sa-l colorati puteti sa impartiti masa in doua sau trei si sa mixati in ea citva stropi din culoarea dorita.
Masa de albus se pune intr-o pungulita mica de nailon, careia i-se taie un coltisor f.f. mic si astfel se pot decora dupa imaginatie si dorinta ,figurinele din turta dulce.
Dupa decorare se lasa sa se usuce, dupa care se pot depozita in cutii de tabla sau de plastic in care se pot tine saptaminii intregi.