Turta dulce - Petitchef
Sarbatorile de sfarsit de an se apropie! Vin cu mare alai, muzica de Craciun, decoratiuni stralucitoare si miros de turta dulce :-) Usor de facut si plina de arome, alegeti sa va bucurati de acest desert la ora ceaiului ;-) Nu ezitati sa pastrati cateva felii pentru a le integra in retete sarate!
Instructiuni de preparare Turta dulce - Petitchef
Amestecati condimentele: scortisoara, ghimbirul, cuisorul si sarea.
Intr-o cratita toarnati laptele, puneti untul și mierea. Topiti totul si amestecati bine. Dati deoparte.
Amestecati faina, praful de copt si zaharul brun. Incorporati amestecul de condimente apoi faceti o gropita mica si turnati amestecul de lapte + untul + miere. Amestecati bine.
Adaugati oul si coaja de portocala confiata si amestecati totul. Turnati amestecul într-o tava unsa cu unt si coaceti 30 de minute la 180° C.
Lasati sa se raceasca si savurati!
Ingrediente Turta dulce - Petitchef
150 ml de lapte
100 gr miere
100 gr unt
200 gr faina
5 gr de praf de copt
120 gr zahar brun
1 ou
un varf de sare
6 gr scortisoara
1 cuisor
2 gr de ghimbir
Coji de portocale confiate 50 gr