Turta dulce - Reteta delicioasa de casa

Turta dulce - Reteta delicioasa de casa - Cum se prepara Turta dulce - Reteta delicioasa de casa Intr-o cratita, caramelizeaza 100 gr zahar tos
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Turta dulce - Reteta delicioasa de casa
Turta dulce este preferata baietilor mei si de sarbatori, fac de cel putin 3-4 ori astfel incat sa se sature. Am facut mai multe variante, cu melasa, cu miere, cu zahar ars. Astazi va prezint o reteta mai simpla, dar delicioasa. Pentru aceasta Turta dulce - Reteta delicioasa de casa, am folosit urmatoarele ingrediente: unt, zahar, faina, oua, condimente.
Ingrediente Turta dulce - Reteta delicioasa de casa: 100 gr zahar tos 80 ml apa 100 gr zahar pudra 150 gr unt 2 oua 500 gr faina de grau un praf de copt 1/2 lgta bicarbonat de sodiu un praf de sare condimente macinate: 2 lgte scortisoara 1/2 lgta nucsoara 1/2 lgta cuisoare 1/2 lgta pudra ghimbir 1 vrf cutit anason 1/2 lgta cardamon decorat: 100 gr ciocolata albaCum se prepara Turta dulce - Reteta delicioasa de casa
Intr-o cratita, caramelizeaza 100 gr zahar tos. Atentie, sa nu se arda! Dupa ce a capatat culoarea chihlimbarului, adauga apa si lasa pe foc pana se topeste bine zaharul ars. Lasa compozitia la racit.
Intr-un bol, pune untul moale, un praf de sare, zaharul pudra, condimentele. Mixeaza bine cu un mixer pana devine pufos. Incorporeaza cele doua oua, apoi siropul de zahar ars.
Amesteca faina cu praful de copt si cu bicarbonatul de sodiu si adauga-le peste compozitia de unt. Amesteca usor cu o lingura de lemn, apoi framanta bine pana cand aluatul devine omogen. Nu fi tentat sa adaugi faina pentru ca pe masura ce framanti, aluatul va deveni lipicios. Pune-l intr-o folie alimentara la frigider pentru o ora sau peste noapte.
Dupa ce stat la rece, scoate aluatul si imparte-l in doua jumatati. Pune o jumatate pe blatul de lemn infainat usor, iar cealalta jumatate pune-o in frigider ca sa se pastreze rece.
Intinde aluatul in strat egal, la grosimea dorita si decupeaza forme la alegere. Asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Coace turtele in cuptor, la 180 grade C, pentru 5-6 minute. Prima tura de copt va fi gata in vreo 7 minute, dar la urmatoarele, trebuie sa urmaresti sa nu se arda.
Dupa ce s-au copt, scoate turtele din cuptor si lasa-le la racit in tava. Nu le manevra fierbinti, sunt destul de fragede. Dupa ce s-au racit si s-au intarit putin, transfera-le pe un gratar de bucatarie.
Decoreaza-le cu ciocolata alba topita si lasa-le pana se intareste glazura. Le poti pastra intr-o cutie de plastic, timp de 1-2 zile ca sa se fragezeasca.
Ai mei nu au rabdare, trebuie sa ascund turta dulce ca sa o pot tine inchisa pentru fragezire.
Incearca si reteta de Turtă dulce cu ciocolată sau varianta de Brăduț din turtă dulce.
Iti recomandam si mixul de Condimente pentru turtă dulce.
Ingrediente Turta dulce - Reteta delicioasa de casa
Ingrediente Turta dulce - Reteta delicioasa de casa:
100 gr zahar tos
80 ml apa
100 gr zahar pudra
150 gr unt
2 oua
500 gr faina de grau
un praf de copt
1/2 lgta bicarbonat de sodiu
un praf de sare
condimente macinate:
2 lgte scortisoara
1/2 lgta nucsoara
1/2 lgta cuisoare
1/2 lgta pudra ghimbir
1 vrf cutit anason
1/2 lgta cardamon
decorat:
100 gr ciocolata alba