Turte cu faina neagra
Reteta culinara Turte cu faina neagra din categoria Dulciuri. Cum sa faci Turte cu faina neagra
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Turte cu faina neagra
INGREDIENTE
Intr-un bol cernem faina si adaugam sarea si amestecam bine,facem o adancitura adaugam uleiul,praful de copt amestecat cu bicarbonatul si apa,amestecam cu o lingura la inceput.
Continuam sa framantam aluatul cu mainele adaugand laptele treptat.
Trebuie sa obtinem un aluat omogen si nelipicios.
Acoperim cu un prosop sau folie alimentara,lasam sa se ofihneasca 15 min.
Il framantam din nou 5 min dupa care il impartim in bucati egale din care vom forma bilute si le acoperim cu folie si lasam 10 min sa se odihneasca.
Cu sucitorul intinem fiecare biluta facnd cercuri (eu le-am intins mai subtire ca o lipie)
Incalzim o tigaie bine si le coacem cca 2-3 min la foc mediu pana ce se rumenesc usor.
Cand sunt gata le acoperim cu un prosop de bucatarie.
Ingrediente Turte cu faina neagra
500 g faina neagra
200 g faina alba
1 lingura sare
1/2 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita praf de copt
4 linguri ulei de masline
200 ml lapte
300 ml apa minerala
1 lingura zahar