Usturoi marinat

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Usturoi marinat

Apa, sarea si otetul sa pun sa fiarba; de la primul clocot sa lasa sa fiarba 10 minute la foc mic, apoi se da de pe foc si e lasa sa se raceasca. Se curata usturoiul si se asaza in borcane cu condimentele repartizate pentru fiecare borcan. Solutia fiarta si racita se toarna si ea pana ce acopera cateii de usturoi, se pun si se strang capacele, apoi se fierb la bain marie, 10 minute de la primul clocot. Se scot de la fiert, se asaza in ladita si se acopera cu o patura groasa pana ce se racesc in voie, apoi le depozitam in locuri uscate si racoroase. Acest marinat se foloseste la salate, sandvisuri, sosuri, garnituri.

Ingrediente Usturoi marinat

5 capatani de usturoi

250 ml apa

o lingura de sare grunjoasa

250 ml otet de vin

piper

ienibahar

mustar

rozmarin

busuioc

Categorii