Vafe pufoase - Reteta de baza
Vafe pufoase - Reteta de baza - Cum se prepara Vafe pufoase - Reteta de baza: Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul pana devin spumoase
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Vafe pufoase - Reteta de baza
Vafele sunt un desert indragit de copii, sunt versatile si poti crea combinatii multe si delicioase. Pentru aceste Vafe pufoase - Reteta de baza, sunt necesare cateva ingrediente: oua, faina, zahar, ulei.
Ingrediente Vafe pufoase - Reteta de baza: 250 g faina 200 ml lapte 2 oua 100 g unt topit (sau ulei) 100 g zahar 1 plic praf de copt Un praf de sare 1 lingurita esenta de vanilie (optional)Cum se prepara Vafe pufoase - Reteta de baza:
Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul pana devin spumoase.
Adauga laptele, uleiul (untul topit) si esenta de vanilie, amestecand bine.
Intr-un alt bol, amesteca faina, praful de copt si sarea.
Incorporeaza ingredientele uscate in amestecul umed, amestecand pana obtii o compozitie omogena.
Preincalzeste aparatul de vafe.
Toarna o portie de aluat (aproximativ o lada de supa) in aparat si inchide capacul.
Gateste vafele conform instructiunilor aparatului, de obicei intre 3-5 minute, pana devin aurii.
Dupa ce s-au copt, scoate-le din aparat si lasa-le sa se raceasca pe un gratar.
Serveste-le cu toppinguri la alegere: sirop de artar, miere, fructe proaspete, smantana sau ciocolata topita.
Incearca si varianta de vafe cu unt topit in compozitie, incredibil de gustoase sau reteta de Vafe aperitiv cu ingrediente de pizza.
Iti recomandam si reteta de Vafe cu cafea si ciocolata
Pofta buna!
Ingrediente Vafe pufoase - Reteta de baza
Ingrediente Vafe pufoase - Reteta de baza:
250 g faina
200 ml lapte
2 oua
100 g unt topit (sau ulei)
100 g zahar
1 plic praf de copt
Un praf de sare
1 lingurita esenta de vanilie (optional)