Verina cu rucola si sfecla rosie
Pentru un aperitiv simplu si rafinat, optati pentru verina! Cu o prezentare placuta, gata in timp util datorita acestor paharute, este perfecta pentru a deschide masa de Craciun, de Anul Nou sau o cina tip bufet. Un aperitiv vegetarian, fara gluten, facut in casa!
Instructiuni de preparare Verina cu rucola si sfecla rosie
Intr-o tigaie topiti putin unt. Adaugați rucola si caliti pana se reduce la jumatate din volum.
Puneti rucola intr-un chopper impreuna cu 2 linguri de smantana lichida, sare, piper si tocati fin. Puneti acest amestec la rece.
Intr-un chopper puneti mascarpone, smantana lichida si sfecla rosie fiarta, sare, piper, si amestecati bine.
Umpleti fiecare pahar mic cu crema de sfecla. Apasati putin pentru a egaliza suprafata. Puneti la rece.
Adaugati 150 ml de smantana. Adaugati rucola tocata si amestecati usor cu un tel.
Umpleti un posh cu aceasta crema si puneti-o peste crema de sfecla. Puneti o frunza de rucola in fiecare pahar.
Gata!
Ingrediente Verina cu rucola si sfecla rosie
Crema de sfecla rosie :
100 gr mascarpone
200 gr sfecla rosie fiarta
80 ml smantana lichida
Mousse-ul de rucola :
60 gr de rucola
150 ml smantana lichida (30% grasime)
sare
pipier
unt