Verina cu rucola si sfecla rosie

Pentru un aperitiv simplu si rafinat, optati pentru verina! Cu o prezentare placuta, gata in timp util datorita acestor paharute, este perfecta pentru a deschide masa de Craciun, de Anul Nou sau o cina tip bufet. Un aperitiv vegetarian, fara gluten, facut in casa!

Timp de preparare 35 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Verina cu rucola si sfecla rosie

Intr-o tigaie topiti putin unt. Adaugați rucola si caliti pana se reduce la jumatate din volum.

Puneti rucola intr-un chopper impreuna cu 2 linguri de smantana lichida, sare, piper si tocati fin. Puneti acest amestec la rece.

Intr-un chopper puneti mascarpone, smantana lichida si sfecla rosie fiarta, sare, piper, si amestecati bine.

Umpleti fiecare pahar mic cu crema de sfecla. Apasati putin pentru a egaliza suprafata. Puneti la rece.

Adaugati 150 ml de smantana. Adaugati rucola tocata si amestecati usor cu un tel.

Umpleti un posh cu aceasta crema si puneti-o peste crema de sfecla. Puneti o frunza de rucola in fiecare pahar.

Gata!

Ingrediente Verina cu rucola si sfecla rosie

Crema de sfecla rosie :

100 gr mascarpone

200 gr sfecla rosie fiarta

80 ml smantana lichida

Mousse-ul de rucola :

60 gr de rucola

150 ml smantana lichida (30% grasime)

sare

pipier

unt

Categorii