Vin fiert
Reteta culinara Vin fiert din categoria Cocktail. Cum sa faci Vin fiert
Timp de preparare 15 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Vin fiert
A venit, a venit toamnaa...................... POVESTEA VINULUI FIERT Stramosul bauturiii a fost depistat in " tratatul de bucate " al lui Apicius , renumitul bucatar din antichitate care a notat in " De Re Coquinaria" ( Despre arta de a gati ) prima reteta a vinului fiert, mult mai complexa decat o cunoastem noi azi. "Conditum Paradoxum " , pe numele sau roman, era un amestec de miere cu putin vin incalzit si asezonat cu piper, sofran, curmale prajite si citrice. Combinatia aburinda se dilua apoi cu restul de vin ( neincalzit ) astfel incat rezultatul era o licoare extra-aromata si doar putin calduta. Ulterior, in Evul Mediu s-a preferat chiar varianta rece a vinului condimentat, insa nu se mai pomeneste de ingredientele retetei din antichitate.
Ingrediente Vin fiert
1 l vin rosu
3-4 linguri zahar
1/2 mar
1/2 portocala
cuisoare,
scortisoara