Vinete cu mozzarella si gorgonzola
Instructiuni de preparare Vinete cu mozzarella si gorgonzola
Vinetele se taie rondele cam de 1 cm grosime,se presara cu sare si se lasa cam 1 ora sa-si lase zeama ,dupa care se prajesc in putin ulei.
Se face un sos din ceapa,ardei ,ardei iute,rosii,sare piper si la sfarit busuioc si marar. Rondelele prajite se aseaza intr-o tava cu uleiul pe care l-au lasat cu tot.
Apoi se pune pe rand pe fiecare rondela de vinete : o felie mozzarella, o lingura de sos de rosii,gorgonzola,alta vanata,sos si terminam cu mozzarella.
Se baga in cuptorul incins unde se lasa pana ce branza prinde o usoara crusta aurie.
Se serveste cu smantana sau sos gorgonzola ,ca atare, sau garnitura la friptura.Iubitorii de vinete si branza albastra se vor regala cu acest fel de mancare.
Ingrediente Vinete cu mozzarella si gorgonzola
3 vinete
2 cepe tocate
4 catei de usturoi zdrobiti
1 ardei rosu
1 ardei iute
2 conserve de rosii decojite
busuioc
marar
250 g mozzarella
75 g gorgonzolla