Vinete prajite cu sos de susan
Instructiuni de preparare Vinete prajite cu sos de susan
Susanul se prajeste intr-o tigaie fara adaos de grasime. Se lasa sa se rumeneasca. Se scoate apoi si se lasa sa se raceasca.
Se spala si se curata vinetele. Se taie felii longitudinale. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc succesiv feliile de vinete; impreuna cu ele se prajesc si cateva felii de usturoi.
Cuptorul se incinge la 200 grade C. Feliile de vinete prajite se aseaza pe o tava unsa si se sareaza.Se coc la cuptor circa 10 minute; se presara peste ele putin susan (optional).
Se amesteca smantana cu iaurtul, 2-3 catei de usturoi (tocati cu presa speciala) si doua treimi din cantitatea de susan. Se potriveste sosul de sare si piper, dupa gustsi-un pic de lamaie pus Sosul se aseaza in boluri mici si se presara deasupra restul de susan.
Ingrediente Vinete prajite cu sos de susan
100 g. susan
600 g. vinete
8-10 catei de usturoi
100 ml. ulei de masline/floarea soarelui
150 g. smantana
150 g. iaurt