Visinata
Instructiuni de preparare Visinata
Se aleg visine, cat mai frumoase, coapte si intregi. Se spala cu grija; se rup coditele.Se umplu cu ele sticle mari, speciale pentru visinata, de 3-4 kg, cu gatul larg.Se pune un rand de visine, unul de zahar tos si asa mai departe.
Se leaga borcanul si se tine cateva zile la soare pana isi lasa visinele zeama si zaharul incepe sa se topeasca. Din cand in cand se scutura usor borcanul ca sa se aseze visinele.
Se toarna apoi alcool cat sa acopere visinele, rom si sirop de visine dupa gust si se leaga borcanul cu hartie pergament. Se aseaza din nou intr-un loc la soare si se lasa 2-3 saptamani.
Dupa gust, visinata se poate servi impreuna cu visinele sau numai zeama, iar visinele se servesc separat.e minunata pentru insiropat blaturi sau oricum, oricand.
Ingrediente Visinata
1 kg. de visine proaspete
400-500 g. zahar
alcool cat sa cuprinda visinele
rom
sirop de visine