Zacusca

Timp de preparare 4 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Zacusca

Încep prin a vă mărturisi că am 25 de ani și este prima dată când fac zacuscă, deși o ador și rezultatul a fost cu mult peste așteptări, DELICIOS și voi respecta această rețetă în fiecare an. Am inceput prin a coace vinetele, le-am curatat de coaja, am ales semintele si le-am tocat. Bun.. Am spalat, curatat si am pus ardeii in masina electrica (sita mare cu ochiuri rotunde), la fel am facut si cu ceapa: spalat, curatat, bagat in masina. Am curatat rosiile de coaja si le-am taiat in opt. Bine...am incalzit uleiul, am pus ceapa, am lasat-o pana s-a inmuiat putin. Am pus ardeiul, dupa ce a fiert cativa si s-a legat putin, am pus vinetele. Am lasat sa fiarba cca. 10 min, apoi am pus rosiile.Am pus dafinul, sare si piper. Am lasat sa fiarba la foc mic sa nu fumeze cca. 3 ore in care am amestecat continuu. Cu 5 minute inainte de a da de pe foc, am adaugat 2 lg mari de zahar. Rezultatul: O PLACARE GARANTATĂ. 16 borcane de 800 gr pe care le-am pus la cuptor pentru sterilizare. Dupa 15 minute am inchis cuptorul si le-am lasat sa se raceasca.

Ingrediente Zacusca

8 kg vinete

7 kg ardei (5kg capia+ 2 kg gogosari)

2 kg ceapa

2 kg rosii

1,5 l ulei

4 foi dafin

sare si piper boabe dupa gust

2 lg mari zahar.

Categorii