Altbier
Altbier , adică bere veche, este un stil de bere german care își are originea în Düsseldorf. Stilul se încadrează undeva între un lager și o bere - berile sunt fermentate calde ca ale, dar apoi sunt învechite la rece ca lagers. Numele altbier, care a apărut în anii 1880, se referă la procesul tradițional de fabricare a berii de folosire a drojdiilor cu fermentație superioară. Numele a apărut pentru a distinge băuturile tradiționale de cele noilagers care erau produse în principal în Bavaria. Înainte de asta, era pur și simplu cunoscut sub denumirea de biciu. Aceste beri cu corp sunt de obicei malte, curate și crocante, în timp ce culoarea lor poate varia de la cupru la chihlimbar. Au adesea arome de nuci și pâine, cu note subtile de fructe și piper. Rămânând complexe fără a fi prea grele, aceste beri se pot potrivi cu carnea de pui sau porc friptă, cârnați diferiți, somon afumat sau ton la grătar precum și brânzeturi aromate și învechite. Unele soiuri pot fi chiar o potrivire bună cu deserturile pe bază de mere, pere sau nuci. În mod tradițional, altbier este servit într-un pahar înalt și drept.
Origine: Düsseldorf
Categorie: Stil de bere