Bötel

Bötel este un jaret tradițional de șuncă sau cioț de porc, care provine din Magdeburg. La fel ca și vărul său din nordul Germaniei, bine-cunoscutul eisbein ( cod de porc curat și fiert), acest ciocan de porc vindecat este de obicei fiert înainte de a fi servit în mod tradițional cu o parte de piure de mazăre și varză murată. Combinația este cunoscută la nivel local sub numele de bötel mit Lehm und Stroh , traducându-se prin cioț de porc cu lut și paie , unde argila se referă la partea de piure de mazăre, în timp ce paiul se referă la varză murată. Termenul bötel înseamnă de fapt casă, moșie sau fermă în germană joasă și, prin urmare, numele felului de mâncare menționat mai sus s-ar traduce și prino casa cu lut si paie . Alte acompanii tipice ale cioțului de porc fiert și curat cu sare includ piure de cartofi, felii de pâine proaspătă și o bere rece pe lângă.

Origine: Magdeburg

Categorie: Mâncare de porc

Taguri

Retete Bötel