Brillat-Savarin

Cunoscută inițial sub numele de Excelsior , Délice des Gourmets sau Le Magnum , această brânză cu cremă triplă a fost produsă pentru prima dată la sfârșitul anilor 1800, lângă Forges-les-Eaux, Normandia. În anii 1930, pentru a aduce un omagiu gurmandului Jean Anthelme Brillat-Savarin din secolul al XVIII-lea, celebrul producător de brânză francez Henri Androuët a redenumit brânza în Brillat-Savarin.Disponibil pe tot parcursul anului în Normandia și Burgundia, Brillat-Savarin este o brânză moale, cu crustă albă, din lapte de vacă, cu cel puțin 75% grăsime de unt și o coajă comestibilă înzăpezită. Este delicios, cremos și neutru până la ușor acrișor atunci când este proaspăt, dar poate dezvolta arome pronunțate de pământ cu o îmbătrânire mai lungă. La fel ca orice altă brânză cu triplă cremă, Brillat-Savarin este cel mai bine savurat cu vinuri spumante și, pentru o notă de fructe plăcută, încercați să o combinați cu fructe de pădure proaspete.

Origine: Forges-les-Eaux

Categorie: Brânză

Taguri

Retete Brillat-Savarin