Rosé des Riceys

Rosé des Riceys este o denumire franceza situata in comuna Riceys care produce trandafiri din Pinot Noir. Această denumire este oarecum o anomalie, deoarece se află în departamentul Aube din regiunea Champagne, dar nu produce vinuri spumante. Vinurile Riceys sunt de obicei produse printr-un proces numit saignée— în care strugurii sunt lăsați la macerat împreună cu cojile timp de câteva zile, rezultând roz-uri intens colorate, care prezintă de obicei note de fructe roșii și ierburi uscate, în timp ce aroma este delicată și rafinată, fără astringență întâlnită în mod obișnuit în vinurile roze. Acest vin este produs la scară mică și nu este ușor de găsit în afara Franței. Spre deosebire de majoritatea trandafirilor, are un potențial bun de învechire și este cel mai bine savurat la vârsta de trei până la zece ani. Vinurile Rosé des Riceys pot fi asociate cu aperitive, carne de pasăre, carne albă, fructe de mare sau brânză.

Origine: Les Riceys

Categorie: Denominație de vin

Taguri

Retete Rosé des Riceys