Dacquoise

Atât crocant, cât și cremos ca textură, acest tort franțuzesc este făcut în mod tradițional cu pandișpan de bezea cu migdale sau alune, separat cu straturi de frișcă sau smântână de unt. Tortul își ia numele de la cuvântul francez dacquois , adică de la Dax , referindu-se la un oraș situat în sud-vestul Franței, dar termenul însuși dacquoise a ajuns să semnifice orice desert cu straturi de pandișpan de bezea cu nuci. Se crede că prăjitura își are originea în secolul al XVII-lea, când a fost inventată ca desert de lux pentru oamenii curții franceze. Rețeta a devenit mai târziu foarte populară în Anglia, după ce numeroși bucătari francezi s-au mutat acolo pentru a găti pentru clasa superioară. Popularitatea sa uriașă a generat un val de diferite versiuni ale tortului, cum ar fi infama marjolaine, o varietate dreptunghiulară de dacquoise cunoscută drept mama tuturor deserturilor franțuzești, care este făcută cu pandișpan de bezea și cremă de unt de ciocolată.

Origine: Dax

Categorie: Tort

Taguri

Retete Dacquoise