Tort Dacquoise
Reteta culinara Tort Dacquoise din categoria Torturi. Cum sa faci Tort Dacquoise
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort Dacquoise
Un tort fin la care puteti face o alta crema decat cea pe care o propun eu . Oricum mie mi s-a parut ca este un tort care va lasa o amintire frumoasa si pe care sigur o sa il refaceti intr-o buna zi . Tortul trebuie sa aiba o crema ferma care sa nu curga , iar decorul se poate face dupa cum doriti si cu ce doriti . Poate sa si ramana simplu cu putin zahar pudra deasupra. Am primit o provocare de la Simona Georgescu legata de Dr Oetker pe care am aceptat-o cu mult drag . Asa ca in acest tort am folosit produse Dr Oetker pe care vi le recomand si voua . Retete de Pasti
Ingrediente Tort Dacquoise
Blat:
150 gr zahar pudra
5 albusuri
150 gr nuca macinata (alune /migdale)
2 linguri amidon Dr Oetker
1 lingura zeama de lamaie sau alcool
1 plic zahar vanilar Dr Oetker
praf de sare
Crema:
5 galbenusuri
500 ml lapte
1 pastaie vanilie
5 linguri de zahar
200 ml frisca
2-3 linguri amidon