Tort Dacquoise

Reteta culinara Tort Dacquoise din categoria Torturi. Cum sa faci Tort Dacquoise

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort Dacquoise

 

Un tort fin la care puteti face o alta crema decat cea pe care o propun eu . Oricum mie mi s-a parut ca este un tort care va lasa o amintire frumoasa si pe care sigur o sa il refaceti  intr-o buna zi . Tortul trebuie sa aiba o crema ferma care sa nu curga , iar decorul se poate face dupa cum doriti si cu ce doriti . Poate sa si ramana simplu cu putin zahar pudra deasupra. Am primit o provocare de la Simona Georgescu legata de Dr Oetker  pe care am aceptat-o cu mult drag . Asa ca in acest tort am folosit produse Dr Oetker pe care vi le recomand si voua . Retete de Pasti 

Ingrediente Tort Dacquoise

Blat:

150 gr zahar pudra

5 albusuri

150 gr nuca macinata (alune /migdale)

2 linguri amidon Dr Oetker

1 lingura zeama de lamaie sau alcool

1 plic zahar vanilar Dr Oetker

praf de sare

Crema:

5 galbenusuri

500 ml lapte

1 pastaie vanilie

5 linguri de zahar

200 ml frisca

2-3 linguri amidon

Categorii