Gose
Gose este un stil de bere german, care este de obicei preparat cu adaos de sare și este în mod tradițional condimentat cu coriandru. Se caracterizează prin aciditate medie, arome de malț și drojdie, precum și nuanțe fructate și sărate. Nu se știe când a fost creat stilul, dar dovezile sugerează că era deja familiar în secolul al XV-lea. Deși stilul își are originea în Goslar, în secolul al XVIII-lea, a devenit un pilon principal în Leipzig, unde berării au început să-l producă și unde și-a găsit în cele din urmă casa spirituală. De-a lungul secolului al XIX-lea, stilul a fost incredibil de popular, iar Leipzig a fost chiar supranumit orașul Gose.. În ciuda popularității sale, până în 1966, stilul a dispărut complet. A fost reintrodus la sfârșitul anilor 1990 de către producătorii de bere din Leipzig, iar reinterpretările sale sunt produse în prezent și în afara locației natale. Deși Gose tradițional a fost fermentat spontan, versiunile moderne sunt mai controlate și de obicei fermentate cu drojdii de bere și Lactobacillus. Datorită caracterului său acid și crocant, acest stil este o combinație excelentă cu fructe de mare, mâncăruri ușoare din carne de pasăre, arome de citrice și brânză.
Origine: Leipzig
Categorie: Stil de bere