Leipziger Allerlei

După cum sugerează și numele, această specialitate germană provine din Leipzig și se bazează de obicei pe un amestec de legume. Felul de mâncare constă de obicei dintr-o combinație de legume tinere, cozi de raci, ciuperci morle și găluște de pâine, care sunt stropite într-un sos cremos, untos. Legumele tipice folosite la prepararea acestui fel de mâncare regional includ morcovi, sparanghel, guli-rabe, conopidă și mazăre. Leipziger allerlei este savurat în mod tradițional în mai și iunie, fie ca fel principal, fie ca garnitură, iar deasupra se stropește adesea cu pătrunjel proaspăt tocat sau cervil. Se crede că acest fel de mâncare umil și-a luat naștere după războaiele napoleoniene ca măsură de protecție împotriva hoților, cerșetorilor și vameșilor, când cetățenilor li s-a cerut să ofere numai feluri de mâncare pe bază de legume pentru a crea o imagine falsă a sărăcirii.

Origine: Leipzig

Categorie: Mancare de legume

Taguri

Retete Leipziger Allerlei