Göttinger Stracke

Acest cârnați întărit lung și subțire este similar cu Göttinger Feldkieker , dar cei doi diferă ca formă și greutate. Pentru a produce Göttinger stracke , carnea de porc proaspătă (umăr, pulpă și burtă) este tocată și combinată cu sare, piper, coriandru, nucșoară și usturoi. La carnea tocată se adaugă și o cantitate mică de zahăr, drojdie și rom. Zaharurile asigură că cârnatul se maturizează suficient de mult, iar pH-ul scade treptat odată cu învechirea, astfel încât cârnatul să nu aibă gust acru. Göttinger stracke este ambalat în carcase subțiri, drepte și se lasă la maturat timp de aproximativ patru săptămâni înainte de consum. Cârnatul are o aromă intensă și o aromă de piper, picant. De obicei se servește ca aperitiv.

Origine: Göttingen

Categorie: Cârnați/Salamuri

Taguri

Retete Göttinger Stracke