Madeleine

Madeleinele sunt acompaniamentul perfect pentru ceaiul de după-amiază - aceste prăjituri cu unt cu consistența unui pandișpan sunt ușor rumenite și crocante la exterior, rămânând moi și fragede la interior. Un desert tipic din regiunea Lorena, se spune că madeleinele ar fi originar din Commercy. Se presupune că sunt numite după Madeleine Paulmier, bucătarul de patiserie din secolul al XVIII-lea care le-a făcut pentru prima dată pentru Stanisław Leszczyński, Ducele de Lorena. Mai târziu, fiica sa Marie Leszczyńska a prezentat madeleine la curtea din Versailles, iar ele au atins popularitatea în toată țara curând după aceea. Cu toate acestea, ceea ce le-a adus faima în întreaga lume este un pasaj din Calea lui Swann , primul volum al capodoperei literare din secolul XX a lui Marcel Proust În căutarea timpului pierdut.. Cu detalii minuțioase, Proust descrie să mușcă o madeleine moale înmuiată în ceai de flori de tei, al cărei gust îl poartă apoi într-o călătorie dulce-amăruie a nostalgiei, evocând amintiri de mult uitate din copilărie și tinerețe. Cunoscute și sub denumirea de madeleine mici , aceste prăjituri delicate de ceai sunt coapte în mod tradițional în forme superficiale, în formă de scoici, care le conferă aspectul lor distinctiv, asemănător cochiliei. Chiar dacă vin în multe arome, cum ar fi ciocolată, vanilie, trandafir, miere, lavandă și portocale, madeleinele clasice sunt de obicei aromate cu migdale sau lămâie și sunt servite cu o pudră de zahăr pudră.

Origine: Comercy

Categorie: Cookie

Taguri

Retete Madeleine