Nonnette
Nonnette-urile delicate, sau prăjiturile individuale umplute cu gem, sunt unul dintre deserturile clasice franceze. Deși există mai multe variante diferite ale tortului, în esență toate sunt prăjituri din turtă dulce care sunt umplute cu gemuri aromate de portocale și îndulcite cu miere. Buretele micului nonnette este moale, de obicei făcut cu adaos de pâine de secară și miere și generos condimentat cu amestecul de condimente de turtă dulce, care include scorțișoară, nucșoară, anason, cardamom și ghimbir. În inima fiecărui tort, există o marmeladă de portocale înțepătoare. Ocazional, aceste delicatese minuscule sunt glazurate cu un amestec de albușuri, zahăr și suc de lămâie. Acestea sunt de obicei legate de sezonul de iarnă și sunt oferite în mod obișnuit în timpul festivităților Sf. Nicolae din decembrie, deși pot fi savurate pe tot parcursul anului. Tradus din franceză, numelenonnettes înseamnă călugărițe , referindu-se la povestea de origine a acestor clasici francezi. În Evul Mediu, călugărițele obișnuiau să pregătească aceste prăjituri parfumate la mănăstirile din localitate, iar în secolul al XIX-lea, acestea erau oferite în mod obișnuit ca un dulce răcoritor călătorilor care treceau în vecinătatea mănăstirilor. Se crede că sunt originari din Dijon, dar astăzi pot fi găsite și în alte părți ale Franței. Nonnettes pot fi găsite la brutăriile locale sau cumpărate din magazine, care oferă versiuni preambalate ale acestor delicatese dulci.
Origine: Dijon
Categorie: Tort