Pfefferpotthast
Pfefferpotthast este o tocană tradițională de carne provenită din Westfalia. Constă din bucăți de carne de vită care sunt fierte într-un bulion condimentat împreună cu ceapă, supă de legume, condimente și ierburi. De obicei, carnea este rumenită mai întâi în puțin ulei sau untură înainte de a fi gătită cu celelalte ingrediente, iar bulionul este de obicei îngroșat cu pâine mărunțită, în mod tradițional cu pâinea clasică de secară din Westfalia. Condimentele precum cuișoarele, boabele de ienupăr, ienibaharul, foile de dafin, sarea și piperul sunt de obicei folosite pentru condimentarea bulionului. Încălzitor și plin de arome, felul de mâncare este perfect pentru un prânz sau o cină rece de toamnă sau de iarnă și este de obicei însoțit de corniși murați, cartofi sărați ( Salzkartoffeln), sfeclă roșie și o bere germană în lateral. Prima mențiune despre această specialitate din Westfalia datează din 1378 la Dortmund, unde se ține anual un festival Pfefferpotthast în fiecare septembrie, de obicei la sfârșitul lunii.
Origine: Dortmund
Categorie: Tocană