Rotgipfler
Rotgipflereste un soi de struguri nativ austriac care este acum cultivat în cea mai mare parte în Thermenregion. Strugurii a fost folosit în mod tradițional în amestecuri - cel mai frecvent cu Zierfandler - dar mulți producători văd acum potențialul său ca un soi de struguri excelent care poate produce vinuri aromate uscate și nesecate. Este un strugure cu coajă pal, cu aciditate vibrantă și arome care amintesc de fructe galbene și tropicale, cum ar fi piersici, pere, pepene galben și mango. Vinurile vor avea adesea nuanțe subtile florale, picante și migdale. De obicei, au un mare potențial de îmbătrânire. Rotgipfler este o încrucișare naturală între Traminer și Roter Veltliner. A fost documentat pentru prima dată în 1837 și mulți sunt de acord că ar putea fi originar din Thermenregion. Deși soiul nu este plantat extensiv și rămâne relativ rar, terroir-ul regional s-a dovedit a fi deosebit de potrivit pentru acest struguri cu maturare târzie. Vinurile din Rotgipfler tind să se potrivească bine cu mâncarea. Se potrivesc bine mai ales cu preparate asiatice picante, sosuri cremoase și preparate elaborate din pește.
Origine: Thermenregion
Categorie: Soi de vin