Zierfandler

Zierfandler este un struguri nativ austriac din Thermenregion care este folosit în soiuri și amestecuri. Se crede că acest strugure cu maturare târzie este o încrucișare între Roter Veltliner și un soi neidentificat, care este posibil înrudit cu familia Traminer. Strugurii sunt cu coajă groasă, bogat în zahăr și sensibili la îngheț și botrite. Este cunoscut și sub numele de Spätrot (se traduce prin roșu târziu), un nume care se referă la nuanța roșie distinctivă pe care o dobândesc strugurii înainte de recoltare. Zierfandler poate produce vinuri de calitate excelentă, inclusiv stiluri sec și off-dry. Vinurile au o aciditate strălucitoare și un caracter mineral subtil, în timp ce aromele amintesc de condimente, migdale și, de obicei, unele note de fructe exotice sau tropicale. Stilurile de deserturi dulci au adesea un caracter asemănător mierii. Vinurile pe bază de Zierfandler au un potențial bun de învechire. Se potrivesc bine cu carne de vițel, porc și fructe de mare, în special cu crustacee. Sunt, de asemenea, un acompaniament excelent pentru mâncăruri asiatice și mâncăruri austriece clasice.

Origine: Thermenregion

Categorie: Soi de vin

Taguri

Retete Zierfandler