Acadele? mai ghiciti o data - salam de biscuiti

Instructiuni de preparare Acadele? mai ghiciti o data - salam de biscuiti
Pune zaharul, untul, laptele si cacaoa la fiert intr-o craticioara. La foc mic amesteca din cand in cand, sa se formeze un sos. Sosul nu trebuie sa fie foarte gros.
Lasa sosul sa se racoreasca putin. Amesteca in el esenta de rom. Pune biscuitii intr-un castron si amesteca-i cu rahat si alune. Toarna melasa, daca folosesti Toarna sosul de cacao si incepe sa framanti compozitia cu mana, pana ce toate se leaga.
Daca e foarte subtire compozitia mai pune biscuiti. Daca e prea densa compozitia, pune putin lapte.
Imparte compozitia in doua, pune o jumatate pe folie si formeaza un sul. Preseaza putin, ca sa nu fie gauri in salam. Infasoara salamul in folie.
Fa acelasi lucru pentru a doua jumatate de compozitie. Pune-le la frigider pana a doua zi Taie feliute salamul si serveste-l ca desert.
Ingrediente Acadele? mai ghiciti o data - salam de biscuiti
300 g biscuiti simpli, rupti in bucatele
100 g rahat taiat mic
100 g alune,migdale, nuca taiate bucatele
100 g unt
50 g zahar
5 linguri melasa de curmale
100 g cacao neagra
100 ml lapte
2 fiole esenta de rom