Adjika -sos rusesc picant din gogonele verzi

Reteta culinara Adjika -sos rusesc picant din gogonele verzi din categoria Conserve. Specific Rusia. Cum sa faci Adjika -sos rusesc picant din gogonele verzi

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Adjika -sos rusesc picant din gogonele verzi

 

De mult mi-am dorit sa postez aceasta reteta dar acum a venit randul lui. O altă variantă de sos picant numit Adjika preparată de data aceasta din gogonele verzi. Un sos care se potrivește ideal cu carne, pește și multe altele. O mananc pe paine si e atat de buna. Este rapid și ușor.

1.200 kg de gogonele verzi 4 buc ardei iute sau puneți mai puțin, în funcție de cât de picant vă place 1 gogoasa mare, spalata si curatata de seminte si spate o ceapa mare, curatata si taiata in 4 8-10 catei de usturoi o lingura de otet 9% o lingură de sare pentru murături 2 linguri de zahar 150 ml ulei o lingurita de condimente care iti plac. (oregano, busuioc, maghiran, marar, leustean... dupa gust)

1.Pregătiți borcane și capace sterilizate

2. Pregătiți o oală în care vom fierbe adjika

3. Puneti gogonelele in blender pana obtineti o pasta, si adaugati-o in oala

4. Adaugam restul ingredientelor: ceapa, usturoiul, ardeiul iute si gogoasa, adaugam pasta de gogonele.

Se adauga sarea, zaharul si uleiul, se amesteca si se dau focul, din momentul fierberii, se fierbe sosul timp de 30 de minute.

Spre final adaugati condimentul ales si otetul, amestecati, mai lasati inca un minut, apoi distribuiti sosul in borcane, umpleti bine cu capace si puneti sub plapuma pana se raceste complet sosul.

 

Sosul este gata.

Poftă bună!

 

Ingrediente Adjika -sos rusesc picant din gogonele verzi

1,200 kg gogonele verzi

4 buc ardei iuti sau puneti mai putin,depinde de cat de picant va place

1 gogosar mare ,spalat si curatat de seminte si cotor

o ceapa mare ,curatata si taiata in 4

8-10 catei de usturoi

o lingura otet 9%

o lingura sare pentru muraturi

2 linguri zahar

150 ml ulei

o lingurita condimente care va plac. (oregano,busuioc,maghiran,marar,leustean..dupa gust)

Categorii