Conserva de rosii in ulei de masline cu ierburi - Reteta gustoasa de casa
Reteta culinara Conserva de rosii in ulei de masline cu ierburi - gustoasa de casa din categoria Conserve. Cum sa faci Conserva de rosii in ulei de masline cu ierburi - Reteta gustoasa de casa
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Conserva de rosii in ulei de masline cu ierburi - Reteta gustoasa de casa
Rosiile coapte, conservate in ulei de masline sunt o bunatate. Poti alege si varianta de a le usca la soare, daca ai posibiltatea, dar poti sa le faci si in cuptor. Pentru aceasta Conserva de rosii in ulei de masline cu ierburi - Reteta gustoasa de casa, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: rosii, ulei de masline, usturoi si condimente.
Ingrediente Conserva de rosii in ulei de masline cu ierburi - Reteta gustoasa de casa: 1 kg rosii cherry 250 ml ulei de masline extravirgin 3-4 catei de usturoi 1 lingurita de sare 1 lingurita de piper boabe 1 lingurita de zahar 1 lingurita de oregano uscat 1 lingurita de busuioc uscat 1 lingurita de cimbru uscat 1-2 crengute de rozmarin proaspat (optional) 1-2 foi de dafinCum se prepara Conserva de rosii in ulei de masline cu ierburi - Reteta gustoasa de casa:
Pregateste o tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt.
Spala si taie in jumatati rosiile cherry. Condimenteaza cu putina sare si piper, ulei de masline. Adauga cateva felii de usturoi peste ele, cimbru, oregano si busuioc uscate. Pune in tava cateva crengute de rozmarin.
Preincalzeste cuptorul la 150 grade C.
Coace rosiile pana se stafidesc si lasa zeama in tava.
Spala bine borcanele si capacele, apoi sterilizeaza-le fie in cuptor la 100°C timp de 15 minute, fie in apa clocotita timp de 10 minute. Lasa-le sa se usuce complet.
In borcane curate si uscate, asaza un strat de rosii, urmat de cateva felii de usturoi si o parte din condimente (piper boabe, sare, zahar, oregano, busuioc, cimbru si rozmarin). Continua sa adaugi straturi pana cand borcanul este aproape plin, lasand aproximativ 1-2 cm de spatiu liber la gatul borcanului.
Toarna ulei de masline peste rosii, asigurandu-te ca sunt complet acoperite. Foloseste un bat de lemn sau un cutit curat pentru a elibera orice bule de aer prin miscari usoare in borcan.
Pune capacul si inchide bine borcanul.
Lasa borcanele intr-un loc racoros si intunecat timp de cel putin o saptamana inainte de a consuma, pentru a permite aromelor sa se amestece. Conserva se poate pastra timp de cateva luni la frigider sau intr-un loc racoros si intunecat.
Ingrediente Conserva de rosii in ulei de masline cu ierburi - Reteta gustoasa de casa
Ingrediente Conserva de rosii in ulei de masline cu ierburi - Reteta gustoasa de casa:
1 kg rosii cherry
250 ml ulei de masline extravirgin
3-4 catei de usturoi
1 lingurita de sare
1 lingurita de piper boabe
1 lingurita de zahar
1 lingurita de oregano uscat
1 lingurita de busuioc uscat
1 lingurita de cimbru uscat
1-2 crengute de rozmarin proaspat (optional)
1-2 foi de dafin