Ardei cu vinete la borcan

Reteta culinara Ardei cu vinete la borcan din categoria Conserve. Specific Romania. Cum sa faci Ardei cu vinete la borcan

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ardei cu vinete la borcan

 

In aceasta perioada, legumele sunt numai bune de conservat. Raman fidela retelor rapide si sanatoase, iar aceasta combinatie de vinete si ardei este potrivita atat pentru sezonul cald, cat si cel rece. Se poate servi atat ca garnitura cat si in varianta simpla.

5 kg vinete 7 kg ardei capia 3 cani otet 2 cani otet 1-2 linguri sare Piper boabe 500 grame zahar

 Vinetele le taiem rondele, usor mai groase dupa care se prajesc in ulei (se rumenesc putin). Punem 3 cani de otet, 2 cani de ulei, 1 jumatate kg zahar, 1-2  linguri de sare (dupa gust) si piper boabe. Cantitatea aceasta se pune pe foc la fiert. Cand da in clocot se adauga ardeiul taiat pe lung si se baga in compozitie pana se inmoaie. Se lasa la scurs. Intr-un borcan punem un catel de usturoi, apoi un strat de ardei, unul de vinete si tot asa, pana se umple borcanul. Peste aceasta compozitie punem zeama din oala in care a fost ardeiul.

Ingrediente Ardei cu vinete la borcan

5 kg vinete

7 kg ardei capia

3 cani otet

2 cani otet

1-2 linguri sare

Piper boabe

500 grame zahar

Categorii