Ardei gras la borcan pentru iarna

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ardei gras la borcan pentru iarna

Ardeiii curatati de cotoare si seminte,spalati,se oparesc 4min in apa clocotita cu sare(1lingura la 1l de apa),se scot intr-un vas cu apa rece si gheata,pentru a-si pastra culoarea si pentru a fi elastici,dupa 5min se scot,se pun in borcane de 800g cu cate o crenguta de telina,se umple borcanul cu suc de rosii mai subtire,se infileteaza bine capacele si se fierb 30min din momentul fierberii apei Se scot borcanele si se tin in patura pana se racesc,dupa care se depoziteaza la camara. Ardeiii in borcane nu trebuie sa fie indesati pentru ca sucul trebuie sa patrunda bine si in ardei si printre ei Sfat:pentru cine nu are suc de rosii facut in casa din toamna,se poate face suc din pasta de rosii dizolvata cu apa.

Ingrediente Ardei gras la borcan pentru iarna

ardei grasi

suc de rosii

sare

crengute de telina

Categorii