Ardei grasi umpluti cu varza (alba)

Timp de preparare 10 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Ardei grasi umpluti cu varza (alba)

Se da pe razatoarea mare varza sau se toaca la robotul de bucatarie, cum a facut eu. Se freaca cu sare, ca pentru salata.

Se taie capacele ardeilor, se scoate cotorul si semintele. Cand varza s-a inmuiat putin si a lasat apa, se indeasa in ardeii pregatiti.

Se pregateste saramura: Se pune apa la fiert cu sare si piper. Ca sa va faceti o idee despre cat de multa apa aveti nevoie, calculati jumatate din borcan. De ex. la un borcan de 800 g. veti folosi doar 400 ml. apa.

Intre timp se umplu borcanele cu ardeii umpluti si cu feliile de hrean, morcov. In gura borcanului se pun frunzele de telina si visin. Deasupra se toarna saramura fierbinte si se leaga.

Ingrediente Ardei grasi umpluti cu varza (alba)

5-6 kg. ardei gras

4 verze potrivite

boabe de piper

3 fire de hrean subtiri

morcov taiat rondele

150 g. sare grunjoasa

4-5 litri apa

cateva frunze de visin

cateva frunze de telina

Categorii