Ardei iuti la otet

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ardei iuti la otet

Se pune apa in amestec cu otet pe foc, se adauga sare, piper boabe, seminte de mustar, usturoiul feliat, mierea de albine, telina taiata fideluta, ceapa taiata julien, frunze de dafin si se lasa sa fierba pret de cateva minute, apoi se opreste focul, se trec ardeii prin aceasta compozitie, apoi se pun in borcane, se sigileaza si se dau la rece. Se pot servi dupa cel putin o saptamana. Sa aveti pofta, dragilor! Pont: Lichidul ramas se pastreaza intr-o sticla cu dop pana se pregatesc gogosarii in otet sau chiar castravetii in otet, vor avea un gust placut de dulce iute.

Ingrediente Ardei iuti la otet

1 kg ardei iuti

500 ml apa

500 ml otet

1 lingura sare

1 lingurita piper boabe

1 plic seminte de mustar

1 capatana de usturoi

1 lingura mare de miere de albine poliflora

1/4 bucata telina

4 cepe potrivite

frunze de dafin

Categorii