Ardei pentru umplut, la congelator
Reteta culinara din categoria Conserve. Specific Romania. Cum sa faci Ardei pentru umplut, la congelator
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ardei pentru umplut, la congelator
Există mai multe variante de a conserva pentru iarnă ardeii pentru umplut și anume: uscați, în sos de roșii, în sare, în saramură sau oțet și bineînțeles cu conservanți sau la congelator. De departe eu prefer rețeta la congelator deoarece mi se pare mai comodă, eficientă și fără conservanți sau aspirină! Dar este la latitudinea fiecăruia să aleagă metoda care i se pare mai la îndemână. Important este să alegem ardeii cât mai proaspeți și de mărimea potrivită ca să poată fi umpluți. Le scoatem cotoarele, nervurile și semințele din interior, îi spălăm bine și verificăm să nu aibă viermi. Din ingredientele de mai jos au rezultat 7 pungi (porții) a câte 6 ardei. Eu pun ardei pentru umplut în pungi mai mici, iar când este cazul, pot să folosesc două sau mai multe pungi. De obicei însă atunci când fac sarmale în varză murată, scot și o pungă de ardei din congelator, ardeii umpluți fiind preferații soției!
Ingrediente Ardei pentru umplut, la congelator
4-5 kg de ardei gras (eu am avut 42 de bucăți)
4-5 l de apă
2-3 linguri de sare mare neiodată
7-8 pungi pentru congelat