Ardei roundel-mar marinati

Reteta culinara din categoria Conserve. Specific Romania. Cum sa faci Ardei roundel-mar marinati

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ardei roundel-mar marinati

 

  Reteta aceasta a venit la pachet cu tot cu ardeii pentru materia prima. Am mancat asemenea ardei marinati acum vreo 18 ani la prietenii nostrii unguri. Ei cultiva mereu acest soi de ardei nu foarte mare dar cu peretii carnosi si foarte usor picant la gust. Partea interesanta este ca se poate prepara si servi imediat  dupa racire. Este o muratura foarte gustoasa si proaspata de toamna.  Noi servim chiar atunci de pofta un borcan si restul le deschidem dupa trecerea Anului nou.

4 kg ardei gras roundel 1 kg gogosar rosu 2 l apa 1 l otet 2 linguri sare mare neiodata 500 gr zahar 200 ml ulei-optional-eu am pus doar 50 ml 10 frunze dafin 3 linguri piper boabe 3 linguri mustar boabe 2 radacini hrean salicil -optional-eu nu am pus si imi stau foarte bine fara Gogosarii roundel se curata de codite si se incresteaza in patru pentru a intra marinada mai usor in interiorul lor. Gogosarul rosu l-am curatat de seminte si l-am  taiat bucati. Pregatiti borcane curate de 1.7-3 l . Preparati un amestec din apa, otet, ulei, zahar, sare, piper, boabe de mustar si foi de dafin . Gustati si mai sarati daca va este pe gust . Dati acest amestec in clocot si reduceti intensitatea fierberii. Introduceti o parte din ardei si gogosar in zeama fierbinte si ii lasati cam 2-3 minute maximum pana se schimba usor culoarea . Mai bine zis ii opariti . Lasati ardeii sa se raceasca putin, doar cat sa-i puteti manipula . Cat timp se racesc ardeii , curatati hrean .  Se pun cateva bucatele de hrean in borcan . Claditi ardeii in borcan . se pune cate un rand de ardei si intre ei cate unul de gogosari . Asa arata mai apetisant. Se toarna deasupra zeama fierbinte . Amestecati zeama cand o puneti , in asa fel incat sa fie in fiecare borcan foi de dafin si boabe de mustar + piper .  Infiletati borcanele si le puneti intre paturi la dunst . A doua zi se transfera borcanele la loc racoros .  Noi am mancat de pofta cam un sfert din acesti ardei  marinati .

Ingrediente Ardei roundel-mar marinati

4 kg ardei gras roundel

1 kg gogosar rosu

2 l apa

1 l otet

2 linguri sare mare neiodata

500 gr zahar

200 ml ulei-optional-eu am pus doar 50 ml

10 frunze dafin

3 linguri piper boabe

3 linguri mustar boabe

2 radacini hrean

salicil -optional-eu nu am pus si imi stau foarte bine fara

Categorii