Ardei umpluti cu curcan la microunde

Timp de preparare o ora si 15 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ardei umpluti cu curcan la microunde

Curatati si tocati marunt ceapa, apoi caliti-o in 20 ml ulei cu putina apa, fara sa o prajiti, adaugati ketchup si orez si amestecati pana scade complet zeama. Puneti intr-un vas carnea tocata, orezul cu ceapa calita, verdeata tocata, sare, piper, zahar si amestecati pana se omogenizeaza compozitia. Scoateti cotoarele ardeilor, scuturati-i bine de seminte si umpleti-i, apoi puneti-i la prajit, 3-4 minute intr-o tigaie antiaderenta, in uleiul ramas si intoarceti-i pe toate partile. Intr-un vas Jena asezati un rand de felii de rosii, ardeii umpluti, acoperiti cu felii de rosii, turnat bulionul si completati cu apa pana se acopera ardeii. Puneti vasul in cuptorul cu microunde, la temperatura medie, aproximativ 30 minute. Verificati daca n-a scazut prea mult, eventual completati si mai lasati 10 minute sa se rumeneasca frumos. Serviti-i cu smantana si garnisiti cu rosiile din vas si cu verdeata. Pofta buna.

Ingrediente Ardei umpluti cu curcan la microunde

8-10 ardei grasi

2 cepe

100 g orez

200 ml bulion

2 linguri ketchup

2 rosii

1 legatura marar si patrunjel

2 lingurite zahar

2 lingurite faina

40 ml ulei

sare

piper

paprika

Categorii