Bame pentru iarna

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Bame pentru iarna

Curata bamele de cotoare si spala-le.In 3-4 l de apa pune 1 lingurita de sare si 3 linguri de otet. Pune-o pe foc si , cand a inceput sa fiarba adauga bamele. Lasa sa fiarba pana ce bamele s-au inmuiat. Scurge bamele si pune-le in borcane, presand usor ca sa intre mai multe. Umple borcanele cu suc de rosii si acopera-le bine cu capace. Pune borcanele unul langa altul in cratite mai inalte, adauga apa calduta astfel incat sa fie 2/3 din inaltimea borcanelor.Acopera borcanele cu un ziar si pune la fiert. Din momentul in care apa a inceput sa fiarba, lasa 1/2 de ora. Dupa acest timp inchide focul, acopera borcanele cu un prosop gros si lasa-le sa se raceasca incet, pana a2a zi.

Ingrediente Bame pentru iarna

1 kg bame

1- 2 l suc de rosii crud (sau fiert ) facut in casa

5 borcane mari cu filet (sau mai multe mici)

Categorii