Baqdunsye-Pasta de patrunjel cu sos de susan(tahini)

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Baqdunsye-Pasta de patrunjel cu sos de susan(tahini)

Este o pasta foarte frecvent gasita in majoritatea restaurantelor arabe, se serveste alaturi de kebab, frigarui de pui, gratar si mai ales cu peste fie prajit fie la cuptor.La noi se foloseste foarte mult patrunjelul in fel si fel de salate si mai ales crud. Se stie, ca orice leguma are mineralele si vitaminele active in stare cruda. In momentul in care se actioneaza prin fierbere, coacere sau altfel de tratament termic, aceste vitamine si minerale isi pierd din capacitate, reducandu-se cu pina la 60-70%.Patrunjelul este o sursa foarte buna de vitamina C, B12, A si fier, el contine mai multa vitamina C decat lamaia, portocala sau varza, astfel intareste sistemul imunitar. Cum preparam aceasta pasta? Se spala patrunjelul bine in apa cu sare si se lasa la scurs 5-7 minute. Usturoiul si patrunjelul se taie nu prea fin si se vor pune in cana de blender. Adaugam celelalte ingrediente si se mixeaza pana devine o pasta omogena si de culoare verde deschis. Se poate folosi si blenderul vertical.Daca merge mai greu se mai adauga cateva linguri de apa calduta, trebuie sa tinem cont ca dupa 10-15 minute pasta se mai ingroasa, deci sa nu ne ingrijoram daca a iesit putin mai subtire.Aspectul final a acestei paste o veti vedea in pozele postate. Este o pasta foarte gustoasa, si se poate servi si ca un aperitiv. Este o delicatete, incercati ca nu o sa dati gres..! Pofta buna! Specific: Iordania

Ingrediente Baqdunsye-Pasta de patrunjel cu sos de susan(tahini)

-o legatura mare de patrunjel

-3-4 linguri tahini(pasta/sos de susan)

-4 linguri zeama lamaie

-3-4 linguri apa calduta

-2 catei usturoi

-sare dupa gust

Categorii