Bezea italiana-merengue italian

Un amestec de albus cu sirop de zahar. Acest amestec nu mai are nevoie de gatire si poate fi consumat ca atare. Perfecta pentru decorarea torturilor, checurilor si a altor prajituri.

Timp de preparare 35 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Bezea italiana-merengue italian

Puneti zaharul si apa intr-o cratita si aduceti la fierbere. Odata ce amestecul incepe sa fierba, puneti termometrul: acest sirop trebuie sa ajunga la 115° C.

In timp ce siropul se incalzeste, incepeti sa bateti albusurile de ou: acestea trebuie sa fie batute spuma. Odata ce siropul a atins 115° C se toarna in fir subtire peste albus in timp de mixerul bate.

Apoi, lasati mixerul sa bata cu viteza mare. Merengue-ul va fi gata cand vasul care il contine nu mai este fierbinte. Aceasta operatiune poate dura aproximativ zece minute.

Bezeaua italiana este gata, folositi-o imediat.

Ingrediente Bezea italiana-merengue italian

3 albusuri

250 gr zahar

75 ml apa

Categorii