Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Prima data trebuie spalati si curatati pestii. Dupa care se taie rozmarinul si salvia marunt. Peste rozmarin si salvie se rade coaja de la lamaie, se pune putina sare si 1-2 linguri de ulei de masline. Pestii se vor umple cu ierburi. Ierburile trebuie impartite, asa incat sa ramana 1-2 linguri si pt albusuri. Cateii de usturoi de curata, se taie felii si se pun in interiorul pestilor. Albusurile se bat spuma. Dupa ce s-au format o spuma consistenta, se adauga ierburile ramase si se amesteca. Peste albusuri se pune berea. Dupa se pune sarea mare si se amesteca. Apoi se pune sarea mica si se amesteca bine. Intr-o tava se pune hartie de copt, dupa se face un pat de albuse cu sare si se pun pestii. Se amesteca bine. Intr-o tava se pune hartie de copt, dupa se face un pat de albusuri cu sare si se pun pestii. Se pune spuma de albusuri cu sare peste tot, asa incat sa nu ramana nimic descoperit. Dupa care, tava se da la cuptor, la 180 grade pt 40-50 minute. Dupa ce pestii au stat suficient in cuptor, se scoate tava si se lasa putin la racit. Cu un ciocan de carne, se sparge sarea. Dupa ce sarea e sparta, se scot cu grija pestii. Pestii se curata de piele, pt ca e foarte sarata. Pofta buna!

Ingrediente Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

-1 biban mare de cca 1kg sau 3 mai mici

-1kg sare mare

-500g sare fina

-cca 200ml bere fara acool

-2 ramuri rozmarin proaspat

-4 frunze de salvie

-3 albusuri

-2 catei de usturoi

-1 crenguta de cimbrisor proaspat

-coaja rasa de la o lamaie

-ulei de masline

Categorii