Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă:

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

 

Astăzi vă prezentăm o bunătate de dovlecei umpluți cu diverse brânzeturi, garnisiți cu nucă și parmezan și gratinați la cuptor. Sunt foarte gustoși și ușor de făcut și merită să încerci și tu combinația. Pentru acești Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă, am folosit următoarele ingrediente: dovlecel, gorgonzola, brânză brie, nucă și parmezan.

Ingrediente Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă: 1 dovlecel/zucchini ~100 g brânză gorgonzola ~100 g brânză brie ~50 g parmezan 50 gr nucă măcinată ulei de măsline sare și piper

Cum se prepara acesti Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă:

Tapetează cu hârtie de copt o tavă. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C.

Taie dovlecelul în jumătăți, pe lung și îndepărtează miezul și semințele. Așază jumătățile în tava de copt și pune un praf de sare, piper și puțin ulei de măsline. Toacă mărunt miezul rezultat.

Umple fiecare jumătate cu un strat de gorgonzola, un strat de miez de dovlecel, apoi așază deasupra câteva felii de brânză brie.

Rade parmezanul și amestecă-l cu nuca măcinată. Presară din acest amestec peste dovlecel.

Coace preparatul în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, timp de 15-20 de minute sau până se gratinează frumos.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă preparatul puțin la temperat.

Servește dovlecelul umplut cald, alături de o salată sau un sos preferat. Este foarte gustoasă combinația și sigur te va cuceri prin gust și textură.

Încearcă și rețeta de Chiftele de dovlecei cu parmezan și susan sau varianta de Dovlecei crocanți, o bunătate.

Îți recomandăm și rețeta de Clătite cu dovlecei.

Poftă bună!

Ingrediente Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Ingrediente Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă:

1 dovlecel/zucchini

~100 g brânză gorgonzola

~100 g brânză brie

~50 g parmezan

50 gr nucă măcinată

ulei de măsline

sare și piper

Categorii

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Reteta culinara Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post din categoria Mancaruri de legum

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceasta Mancare

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ro

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl