Biban prajit cu garnitura de rosii scazute si cartofi prajiti- reteta araba

Timp de preparare 4 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Biban prajit cu garnitura de rosii scazute si cartofi prajiti- reteta araba

Pestele prajit Pestele se curata de solzi si de organele interne; se spala si se taie felii mai mari si se pune intr-o tava . Se sareaza, se condimenteaza si se stropeste cu sucul de lamaie. Se lasa 3-4 ore sa fie patruns bine de condiment, intorcandu-l din cand in cand de pe o parte pe alta. Se da prin faina si se prajeste . Rosiile scazute Rosiile se oparesc si se decojesc. Se taie in bucati mai mari. Ceapa si ardeiul se taie marunt. Se pune uleiul la incins si se calesc ceapa si ardeiul cca 5 minute. Se adauga rosiile taiate bucati, Vegeta,sarea si piperul. Se fierb la foc mic 15 de minute . Cartofii prajiti-stil libanez Cartofii se curata de coaja si se taie in lungime. Se spala si se usuca bine intr-un servet. Se sareaza dupa gust si condimenteaza. Se calesc in ulei pana cartofii iau o culoare aurie. Se serveste pestele cu rosiile scazute, cartofii prajiti,salata si muraturi. Eu am servit cu salata mixta cu sos de susan. http://www.gustos.ro/retete-culinare/salata-mixta-cu-pasta-de-susan-specifica-tarilor-arabe.html Pofta buna!

Ingrediente Biban prajit cu garnitura de rosii scazute si cartofi prajiti- reteta araba

Avem nevoie

Pentru pestele prajit:

-1 kg biban proaspat

-condimente pentru peste(cuisoare,coriandru,cardamom,ghimbir,scortisoara,foi de dafin,piper)

-sucul de la o lamaie

-sare dupa gust

-4 linguri faina

-1/2 pahar ulei de masline

Pentru rosiile scazute:

-6 rosii de marime medie

-2 ardei de culori diferite( verde

portocaliu)

-1 ceapa mica

-1 lingurita Vegeta

-4 linguri ulei de masline

-1/2 lingurita de sare

-1/2 lingurita piper macinat

Pentru cartofii prajiti

-3 cartofi mari

-condimente libaneze pentru cartofi(piper,scortisoara,cardamom,ghimbir,cuisoare,usturoi granulat)

-1/2 pahar de ulei de porumb

-4 linguri ulei de masline

-1/2 lingurita sare

Categorii