Blat alb de tort - reteta de baza

Instructiuni de preparare Blat alb de tort - reteta de baza
Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata pana se topeste zaharul.
Peste galbenusurile batute adaugam faina amestecata cu praful de copt.
Amestecam cu mixerul, Compozitia e destul de vartoasa insa va deveni pufoasa de la albusuri.Lasam mixerul deoparte si adaugam albusurile batute, amestecand cu lingura de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o cratita sau forma de tort tapetata cu hartie de copt si punem in cuptorul incalzit in prealabil.
Coacem blatul pana trece testul cu scobitoarea. In general 30-35 minute.
Blatul il scoatem pe un gratar si il lasam sa se raceasca de tot. Apoi se poate taia in doua sau trei foi.
Ingrediente Blat alb de tort - reteta de baza
6 oua
2 linguri ulei
1 lingura apa rece
8 linguri zahar
8 linguri faina
1 plic praf de copt