Blat de tort (Banana bread)

Reteta culinara Blat de tort (Banana bread) din categoria Torturi. Cum sa faci Blat de tort (Banana bread)

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Blat de tort (Banana bread)

 

Un blat diferit, pufos si foarte parfumat... cine adora aromele de toamna, acest blat miroase foarte, foarte bine si are un gust super bun!: X "Retete de suflet"

3 banane coapte 70 g unt 170 g vechi 3 oua 80 ml lapte 200g faina 7 g praf de copt 1 lingurita scortisoara putina sare 70 g nuci

 Se macină bananele cu o furculiță, se adaugă untul, zahărul și se amestecă bine cu un tel până se omogenizează. Apoi punem ouale si amestecam din nou foarte bine, apoi laptele, si la final ingredientele uscate, faina cu praful de copt, scortisoara si sarea cernute impreuna, amestecam usor, apoi presaram nuca tocata marunt si cu o spatula oogenizam totul bine. Punem compozitia rezultata intr-o tava de 21cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund si unsa cu ulei si faina pe margini. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la 170°C pentru aproximativ 1 oră sau faceți testul cu o scobitoare. Cand este gata se lasa sa se raceasca foarte bine, apoi se taie in 2.

Ingrediente Blat de tort (Banana bread)

3 banane coapte

70g unt

170g zahar

3 oua

80ml lapte

200g faina

7g praf de copt

1 lingurita scortisoara

putina sare

70g nuci

Categorii