Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă - Cum se prepara acest Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă
Tortul de morcovi este unul dintre cele mai aromate și mai gustoase deserturi. Combinația de texturi, aromele de scorțișoară, portocală și nucșoară îl transformă într-un desert cu adevărat special. Pentru acest Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, ouă, zahăr, ulei, crema de brânză, mascarpone, morcovi, nuci.
Ingrediente Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă 1 Blat (necesar 2 blaturi): 4 ouă 200 g zahăr 150 ml ulei 250 g făină 1 praf de copt 1 linguriță bicarbonat sodiu esență de vanilie coaja de la 1 portocală un praf de sare 150 g nuci pecan 300 g morcov ras Mix de condimente: 1 lgta scorțișoară 1/2 lță nucșoară 3 cuișoare Dulceață de morcov: 300 g morcov ras 150 g zahăr 150 ml apă coajă portocală (opțional) Crema: 400 g cremă brânză 500 g mascarpone 200 ml smântână pentru frișcă 125 g zahăr pudră vanilatCum se prepara acest Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă:
Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Tapetează cu hârtie de copt o formă rotundă de tort, cu diametrul de 24 cm.
Într-un bol mare, sparge cele 4 ouă, adaugă un praf de sare, zahărul, esența de vanilie și amestecă foarte bine cu ajutorul unui mixer până își dublează volumul. Încorporează uleiul, apoi adaugă coaja de portocală.
În alt bol, amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu și mixul de condimente. Adaugă ingredientele uscate în compoziția de ouă și amestecă până la omogenizare.
Toacă mărunt nucile pecan și adaugă-le în aluat. Curăță și rade mărunt morcovul, apoi încorporează-l în aluat.
Toarnă compoziția în forma de copt pregătită și nivelează frumos.
Coace blatul de tort în cuptor, la 180 grade C, pentru 50-60 minute sau până trece proba scobitorii. După coacere, scoate tava din cuptor și lasă blatul la răcit. Odată răcit, felieaza blatul în 2 straturi egale. Procedează la fel și cu cel de-al doilea blat.
Pregătește dulceața de morcovi.
Într-un vas, pune apa la fiert, adaugă zahărul și morcovul ras. Pentru un plus de aromă, adaugă coajă de portocală. Lasă totul la fiert pentru aproximativ 20-30 minute.
Între timp, pregătește crema.
Într-un bol mare, amestecă brânza mascarpone cu crema de brânză, zahărul pudră și smântâna lihida. Mixează bine totul până când obții o cremă fină. Pune-o la frigider până în momentul în care vei monta tortul.
Pune un inel detașabil pentru tort pe un platou. Pune o felie de blat, adaugă câteva linguri din cremă și nivelează frumos. Așază altă felie de blat, adaugă iar un strat de cremă și tot așa până așezi și ultima felie. Pune deasupra restul de cremă și ornează după bunul plac. Pune tortul montat în frigider pentru câteva ore.
După ce a stat la rece și s-a închegat bine, îndepărtează inelul metalic și garniseste tortul de morcovi cu dulceață de morcovi. Poți presăra și nuci mărunțite sau coajă de portocală.
Este un tort foarte gustos și aromat, plin de savoare și texturi diferite.
Încearcă și rețeta de Prăjitură cu morcovi și ghimbir sau varianta de Tort cu morcovi și lămâie, un desert foarte aromat și gustos.
Îți recomandăm și rețeta de Prăjitură cu morcovi, nuci și afine.
Ingrediente Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă
Ingrediente Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă
1 Blat (necesar 2 blaturi):
4 ouă
200 g zahăr
150 ml ulei
250 g făină
1 praf de copt
1 linguriță bicarbonat sodiu
esență de vanilie
coaja de la 1 portocală
un praf de sare
150 g nuci pecan
300 g morcov ras
Mix de condimente:
1 lgta scorțișoară
1/2 lță nucșoară
3 cuișoare
Dulceață de morcov:
300 g morcov ras
150 g zahăr
150 ml apă
coajă portocală (opțional)
Crema:
400 g cremă brânză
500 g mascarpone
200 ml smântână pentru frișcă
125 g zahăr pudră vanilat