Bruschete inimioare si fluturasi cu calamari si ghimbir

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Bruschete inimioare si fluturasi cu calamari si ghimbir

Spalam si se curatam calamarii, apoi ii taiem cubulete. Curatam si dam ghimbirul pe razatoarea mica. Calim ghimbirul si usturoiul intreg intr-o tigaie cu ulei incins, adaugam apoi calamarii si sotam totul cca. 3 minute la foc iute. Turnam vinul si fierbem pana se evapora. Saram si piperam, adaugam rosiile si fierbem totul 2-3 minute, apoi punem si frunzele de busuioc taiate mare. Taiem feliile de paine cu forme pentru aluat si le dam la cuptor 5 min la 180 grade C (gradatia 6). Asezam cate 2-3 lingurite din aceasta compozitie pe fiecare felie de paine prajita, le punem in cuptorul incins la 180 grade C si le lasam putin sa se incalzeasca. Le scoatem din cuptor, le presaram cu patrunjel tocat si servim imediat. Pofta buna!

Ingrediente Bruschete inimioare si fluturasi cu calamari si ghimbir

300 g calamari mici

cateva felii de paine toast

forme pentru taiat painea

200 g rosii decojite in so

2 linguri ulei de masline

100 ml vin alb

20 g ghimbir ra

3-4 frunze busuioc

1 catel usturoi

sare si piper

1 lingura patrunjel tocat

100 g dragoste :)

Categorii