Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Merele rase le amestecăm mai întâi cu zaharul, apoi cu uleiul și apa minerală. Trebuie sa menționez ca eu am avut mere rase la borcan, preparate de toamna. Adaugăm treptat făina amestecată cu praful de copt și un praf de sare, esența de migdale și scorțisoara, iar la final completăm cu pesmet, până obținem o compoziție mai groasă. Ungem cu puțin ulei pereții interiori ai vasului ceramic al aparatului slow cooker Crock-Pot și presărăm zahăr, apoi adaugăm compoziția de budincă. Conectăm aparatul la sursa de tensiune și setăm modul de preparare Slow, pentru 2 ore și 30 de minute. Budinca se va coace incet, dar sigur, iar noi ne putem vedea de alte indeletniciri. Pentru o siguranța a coacerii uniforme, învârtim vasul crock potului din când în când și eventual mai ștergem capacul de aburii care se formează. Eu am făcut aceste artificii de două ori de-a lungul timpului de preparare. Dupa expirarea timpului, deconectăm aparatul de la sursa de tensiune și mai lasăm budinca 15-20 de minute în vas, apoi o răsturnăm pe platou și o decorăm cu nuci sau migdale și zahăr tos. Pot să vă spun ca a ieșit o budincă de mere cu aromă de migdale și scorțișoară foarte gustoasă, mai ales pentru că a fost preparată încet și acoperită, iar aromele s-au păstrat foarte bine. Sper să vă placă rețeta mea de budincă de mere cu aromă de migdale și scorțișoară și să vă fie de folos!

Ingrediente Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

700 g mere rase

150 g zahăr

150 g faină

100 g pesmet

100 ml ulei de floarea soarelui

200 ml apă minerală

1 plic praf de copt

un praf scorțișoară

1 lingurița esența de migdale

un praf sare

nuci și zahăr tos pentru decor

Categorii