Bulion cu oregano

Timp de preparare 4 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Bulion cu oregano

Stiu ca este perioada in care orice gospodina isi umple camara cu bunatati. Stiu ca fiecare are reteta ei, mostenita sau nu, cu care nu da gres. Nu am pretentia ca detin reteta perfecta. Vreau doar sa v-o impartasesc pe a mea. Culegi rosiile din gradina, apoi le speli bine si le tai felii. Dai rosiile prin masina speciala si obtii cca 10 l de suc. Pui sucul la fiert, intr-o oala suficient de mare, la foc mic. Lasi sa fiarba cca. 90 de minute, amestecand din cand in cand, pana cand dispare spuma. Adaugi sarea si il lasi sa mai fiarba inca 15 minute. Torni bulionul in sticle, le astupi si le lasi la dunst uscat ( intre paturi) pentru 24 de ore. Etichetezi si asezi in camara pentru la iarna. Intr-un sfert din cantitatea de bulion eu am mai adaugat odata cu sarea si 5 lgt de oregano. Are un gust bun si il voi folosi la sosuri.

Ingrediente Bulion cu oregano

12 kg de rosii proaspete

3 lg sare pentru muraturi

+/- 5 lgt oregano

Mai ai nevoie de sticle cu capac curate.

Categorii